Puding Roti Tikar
Puding Roti Tikar
Bahan untuk di blend:
1 mangkuk lebihan tepi roti (atau 1 bungkus roti terpulang nak banyak mana)
2 biji telur
1 sudu esen vanilla
1 tin susu cair
1/2 cawan susu pekat
1 paket agar- agar tali( di masak dengan 4 gelas air + 1 gelas gula)
( setelah masak di tapis dan di campur ke dalam bahan yang di blend tadi )
Bahan pewarna (terpulang suka colour apa) bahagi pada 4 warna
Yang saya buat colour merah, hijau, purple & color asal( plain)
Buat lapisan warna , bekukan selapis - lapis hingga habis.
Bahan agar2 untuk di tuang ke dalam agar2 tikar:( supaya puding tikar jadi kemas & melekat )
1 paket agar- agar tali
5 sudu gula
1 helai daun pandan
4 gelas air
Semua bahan di masak hingga hancur ( di tapis)
Di beku lagi sekali
Setelah beku boleh di potong & di hidangkan.
Caranya :
Social Media :
Comments
Post a Comment