Yam Layer Kek







 Yum Layer Kek ( kek keladi lapis kastard)


Bahan- bahan untuk kek sponge:


6 biji telur

1/2 cawan ( 125 )gm gula 

2 cawan ( 500) gm tepung gandum


1/2  cawan ( 125gm)  minyak jagung

1 sudu ovelett

1 sudu teh baking powder

1/3 cawan air 

*1 sudu teh perisa keladi*

*Sedikit pewarna unggu*

Bertanda** ( di satukan)


Bahan- bahan untuk kastard:

 Bahan A;

200 ml santan kotak

200 ml air 

150 gm keladi ( di rebus & di lenyek halus)

2 sudu tepung gandum

2 sudu tepung jagung

Sedikit pewarna unggu


Semua bahan di atas di blend halus 


Bahan B:

500 ml air

1/2 cawan gula 

1 paket serbuk agar-agar

Secubit garam


Setelah agar2 larut di masak bersama bahan kastard tadi.

Caranya :

https://youtu.be/H_rGvBJlDPg

Comments

Popular posts from this blog

Puding Roti Sos Kastard berbentuk Tembikai

Chicken Chop with Black Pepper Sauce

Rendang Ayam