Yam Layer Kek
Yum Layer Kek ( kek keladi lapis kastard)
Bahan- bahan untuk kek sponge:
6 biji telur
1/2 cawan ( 125 )gm gula
2 cawan ( 500) gm tepung gandum
1/2 cawan ( 125gm) minyak jagung
1 sudu ovelett
1 sudu teh baking powder
1/3 cawan air
*1 sudu teh perisa keladi*
*Sedikit pewarna unggu*
Bertanda** ( di satukan)
Bahan- bahan untuk kastard:
Bahan A;
200 ml santan kotak
200 ml air
150 gm keladi ( di rebus & di lenyek halus)
2 sudu tepung gandum
2 sudu tepung jagung
Sedikit pewarna unggu
Semua bahan di atas di blend halus
Bahan B:
500 ml air
1/2 cawan gula
1 paket serbuk agar-agar
Secubit garam
Setelah agar2 larut di masak bersama bahan kastard tadi.
Caranya :
Comments
Post a Comment